Permalink

0

Lucskos káposzta

 

 

1 – 1,5 kg disznóhús , kövér is, csontokkal.

2-3 vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

alaplé

csombor, kapor

édespaprika Erdélyben nem szokás, de én használom, szép színt ad

tárkony, kömény (vadhoz mindig jó ötlet), majorán/oregáno, fehér bors, só, bors örölve 

Crême fraiche

 

Hagymát dínsztelni (1/2 hagyma nyersen, több ízet ad), fokhagymát , paprikát, tárkonyt is megpirítjuk.

3 deci víz, vad alaplé, majd a húst fûszerekkel együtt összefôzni. Ha a hús majdnem puha, kockára vágott káposztát a lábosba, kevés vízzel, mert a kâposzta összeesik. A végén friss kaport belefôzni.

 

Creme fraiche és ropogós kenyér!

Másnap még finomabb.

 

 

Schreibe einen Kommentar

Pflichtfelder sind mit * markiert.


*